Luontokuvauksen yllätyskäänne – elefantti ei pitänyt GoPro -kamerasta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Luontokuvauksesta kiinnostunut pariskunta oli matkustanut Zimbabwen Hwangen kansallispuistoon kuvatakseen alueella asuvia eläimiä. Jotta he saisivat mahdollisimman monipuolista videomateriaalia eläimistä, päättivät he jättää GoPro-kameransa lammelle, johon eläimet kerääntyvät juomaan.

YouTube
YouTube

Pian lammelle saapui joukko janoisia elefantteja juomaan. Yksi elefanteista huomasi kameran ja lähti tutkimaan, mistä kapistuksesta oli kyse. Hauskassa videossa norsu poimii kameran kärsällään ja tunnustelee sitä hetken, ennen kuin laittaa sen suuhunsa. Kun elefantti totesi, että kamera on syömäkelvoton laski se kameran takaisin maahan. Sen jälkeen toinen elefantti ryhtyi potkimaan kameraa.

Pari huomasi hauskan videon vasta sitten, kun he olivat noutaneet kameran lammelta. Pariskunta oli ilahtunut huvittavasta kuvamateriaalistaan. Heidän mielestään on paljon mielenkiintoisempaa seurata eläinten toimintaa etäältä, kuin häiritä niitä kuvaamalla lähietäisyydeltä. Videon he päivittivät samantien luontokuvamisesta kertovaan blogiinsa kansallispuiston sivuille.