Mamba-laulajan avautumisella odottamaton seuraus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen pop-yhtye Mamba on soinut suomalaisilla radioaalloilla jo vuosikymmenten ajan, sillä monet yhtyeen kulta-aikoinaan tekemät kappaleet ovat muodostuneet klassikoiksi. Vuonna 2002 julkaistun Vielä on kesää jäljellä -kesähitin jälkeen yhtyeen ura on ollut kuitenkin hieman alavireessä.

Nyt Mamban musiikki on yhtyeen laulaja Tero Vaaran mukaan kadonnut kokonaan Radio Suomipopin soittolistalta. Hän julkaisi tapauksen johdosta eilen Facebookissa kuvan katkerasävyisestä kirjeestä samaiselle radioasemalle. Sen ohessa hän lähetti radioon myös 20 euron setelin.

– Jotta hyvä onnemme jatkuisi ja vastaisuudessakin priorisoitte yhtyeen teoksia ohjelmavirrassa, haluan alan vallitsevan käytännön mukaan korvata vaivannäkönne, Tero Vaara kirjoitti radioasemalle viitaten väitteisiin radiosoittojen ostamisesta.

Facebook
Facebook

Tilitys sai ristiriitaisen vastaanoton, sillä avoin provokaatio jakoi mielipiteet tehokkaasti. Mentalisti Pete Poskiparta oli yksi kriitikoista, ja hän ilmaisi, ettei erityisemmin pidä Mamba-yhtyeestä.

– Tämä kommenttini tarkoitti siis vain Mambaa bändinä eikä käsitellyt Tero Vaaraa ihmisenä, vaikka sanoinkin, että hän saattaa olla myös huono laulaja. Sen sijaan sivuille ilmestyi kyllä jälkeenpäin myös Tero Vaaran mielipiteitä käsitteleviä kommentteja, Poskiparta kirjoitti blogissaan.

Mentalisti sai kuitenkin nopeasti huomata, että Mamban julkinen arvosteleminen ei ole soveliasta. Poskiparta kirjoittaa asiasta BlogBookin blogissaan otsikolla ”Älä arvostele Mambaa, tai…”. Siinä mentalisti paljastaa saaneensa Mamba-yhtyeen fanilta poikkeuksellisen viestin.

Palautteesta innostuneena Pete Poskiparta luetteli blogikirjoituksessaan myös muut kotimaiset yhtyeet, joiden musiikista hän ei pidä. Mentalisti jäi odottamaan samankaltaista alatyylistä purkausta muidenkin yhtyeiden faneilta. Vielä sellaista ei ole tullut.