Karmaiseva video Syyriasta: Sankaripoika pelasti pikkutytön

Ohhoh! · Tim Isokivi

Syyrian sisällissota sai alkunsa jo vuonna 2011, eikä kaikki inhimilliset rajat ylittävälle traagiselle konfliktille näy toistaiseksi loppua. Tilanne maassa on edelleen erittäin paha, ja kriisi on vaatinut jo satojen tuhansien hengen.

YouTube
YouTube

Kuten aina vastaavissa tilanteissa, pahiten kärsivät siviilit. Aktivistijärjestö Shaam News Network on julkaissut internetissä videon, jolla nähdään raju tilanne. Videolla nuori poika pakenee tarkka-ampujia ja näyttää saavansa osuman. Poika kuitenkin ilmeisesti vain teeskentelee tulleensa ammutuksi, ja onnistuu siten pelastamaan viereisen auton takana piilottelevan pikkutytön.

Video on levinnyt nopeasti verkossa, eikä sen lähdettä ole The Telegraph -lehden mukaan voitu varmistaa. Tilanteen epäillään kuitenkin tapahtuneen lähellä Libanonin rajaa sijaitsevassa Yabroudin kylässä, eikä asiantuntijoiden mukaan ole syytä epäillä, että video olisi tekaistu. Videon pikkupoika on todellinen sankari.