Kännykän kondomi on totta – USB Condom suojaa puhelimesi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet paljon liikkuvat ihmiset joutuvat ajoittain lataamaan älypuhelimiaan milloin missäkin, kuten esimerkiksi ravintolassa tai kahvilassa. Silloin lataus voidaan suorittaa vaikkapa paikalla olevaan tietokoneeseen yhdistetyllä USB-kaapelilla.

USB Condom
USB Condom

Harva kuitenkaan tietää, että samalla puhelimen osoitekirja, kalenteri ja valokuvat päätyvät helposti ravintolan tietokoneelle. Sama vaara on myös muissa julkisissa USB-latauspisteissä. Tuskin kukaan kuitenkaan haluaa yksityisten tietojensa päätyvän toisten tietoon ja siitä mahdollisesti internetiin julkiseen jakoon.

Int3.cc on lanseerannut juuri tätä tarkoitusta varten USB-kondomin, joka suojaa älypuhelimen ei-toivotuita yhteydenotoilta. Adapteri nimittäin katkaisee liittimen osat lataukseen tarvittavia lukuunottamatta, joten tiedonsiirto lataavaan laitteeseen ei toimi, Wired ja Discovery uutisoivat.