Bond-elokuvasta kieltäytynyt Interstellar-ohjaaja: ”Mitä tahansa paitsi komediaa!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläissyntyinen Christopher Nolan lukeutuu tämän hetken tunnetumpiin amerikkalaisiin elokuvaohjaajiin. Miehen elokuvat kuten Yön ritari, Inception ja Memento ovat voittaneet niin yleisön kuin kriitikoidenkin sydämet puolelleen. Hänen tuorein elokuvansa Interstellar sai ensi-iltansa 7. marraskuuta.

Christopher Nolan on ohjannut trillereitä, supersankariseikkailuja ja science fictionia, ja yleensä hänen elokuviensa teemat pyörivät melko synkkien aiheiden ympärillä. Nyt mies on kertonut, ettei hän todennäköisesti koskaan tule ohjaamaan komediaelokuvaa.

– Voisin kokeilla mitä tahansa paitsi komediaa tai romanttista komediaa. Ne ovat vaikeita lajityyppejä, Nolan toteaa USA Today -lehden haastattelussa.

– Ne ovat riippuvaisia yleisön yksimielisestä reaktiosta. Voit näyttää ihmisille komediaelokuvaa, ja jos he eivät naura, sinun täytyy keksiä keino saada heidät nauramaan, ohjaaja jatkaa.

Christopher Nolan paljasti myös äskettäin The Daily Beast -lehdelle käyneensä keskusteluja James Bond -elokuvien tuottajien kanssa 007-elokuvan ohjaamisesta. Hän ei kuitenkaan usko tulevansa ohjaamaan Bond-seikkailua ainakaan lähitulevaisuudessa.

– He tekevät hyvää työtä. James Bond -sarja ei tarvitse minua juuri nyt, sillä Skyfall-ohjaaja Sam Mendes on erittäin taitava, Nolan kertoi.