Suomalaiset juustonaksupussit jäivät jalkoihin – Meksikossa todellinen jättipussi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen Taffel aloitti juustonaksujen valmistamisen 1980-luvulla. Maissimassasta ja juustojauheesta valmistetut herkut ovat vakiinnuttaneet paikkansa maailman naposteluherkkujen eliitissä. Juustonaksuissa on yleensä yli puolet hiilihydraatteja ja kolmasosa rasvaa.

Internetissä on jo vuosia naureskeltu avoimesti suomalaiselle perunalastupussille, jonka kyljessä lukee englanninkielisten mielestä hieman pikkutuhmasti MEGAPUSSI. Suomalaiset megapussit ovat kooltaan 275–350 grammaa. Meksikolaiset megapussit ovat suuren koiranruokasäkin kokoisia, eivätkä ne mahdu perinteiseen keittiönkaappiin.

Nyt jättipussi on jäänyt toiseksi. Nyt meksikolaiset juustonaksufanit ovat nimittäin saaneet kauppojen hyllyille unelmiensa naksupussin, jonka paino on huikeat kolme kiloa. Tästä jättipussista riittää naposteltavaa isommallekin porukalle pidemmäksi aikaa. Yhdysvaltalainen Cheetos-juustonaksutehdas on ollut toiminnassa jo vuodesta 1948. Heidän tuotteitaan myydään suurella menestyksellä 36 maassa, mukaan lukien Meksikossa.