Akku loppu? Uutuustakki lataa kännykän

Digi · Tim Isokivi

Älypuhelimien akku kuluu tunnetusti melko nopeasti, varsinkin jos laitetta käyttää runsaasti esimerkiksi sosiaalisen median ja internetin selailemiseen. Älypuhelinten omistajille tarjotaankin lukuisia lisävarusteita, kuten lompakon ja matkalaturin yhdistävää Mighty Power Walletia, josta uutisoimme taannoin.

Nyt newyorkilainen vaatemerkki Opening Ceremony on puolestaan ryhtynyt yhteistyöhön akkuvalmistaja Mophien kanssa lanseerataakseen maailman ensimmäisen puhelinta lataavan takin. Päällisin puolin perinteiseltä baseball-takilta näyttävän vaatekappaleen taskusta löytyy iPhone-yhteensopiva johto, josta laitteeseen saa lisää virtaa.

Takki ei tietenkään luo tyhjästä virtaa älypuhelimelle, vaan myös se vaatii lataamista. Täyteen ladatun takin virta riittää täyttämään älypuhelimen akun noin kaksi kertaa. Halvalla ei Opening Ceremonyn uutuustakkia saa itselleen, sillä se maksaa 465 dollaria, eli noin 374 euroa. Edullisempaa on ostaa taskun pohjalle saman tarkoitukseen kehitetty pieni akku.