Näin Siperiassa: Matkustajat työnsivät lentokoneen liikkeelle!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ei ole epätavallista, että varsinkin vanhemmat autot vaativat joskus työntöapua lähteäkseen liikkeelle epäsuotuisissa olosuhteissa. Venäjällä työntöapua tarvitsi taannoin kokonainen matkustajalentokone.

YouTube
YouTube

Utair Aviation -lentoyhtiön koneen oli määrä nousta ilmaan Igarkan kylässä sijaitsevalta lentokentältä. Yli -50 celsiusasteen pakkasen vuoksi koneen pyörät olivat kuitenkin jäätyneet kiinni maahan. Ainoa ratkaisukeino saada lentokone ilmaan oli se, että matkustajat menivät työntämään koneen liikkeelle.

Operaatio onnistui, ja lentokone saatiin liikkeelle. Koneessa ei ilmennyt lennon aikana muita ongelmia, ja kaikki 74 matkustajaa pääsivät turvallisesti perille määränpäähänsä. Lentoyhtiön edustaja kertoi The Guardian-lehdelle, ettei vika ollut varsinaisesti lentokoneessa vaan harjonneessa ajoneuvossa, jonka oli määrä työntää lentokone liikkeelle kentällä.

Paikallisessa syyttäjänvirastossa työskentelevä Oksana Gorbunova aikoo tutkia tapausta. Hän kertoi Interfax-uutistoimistolle, että lentokoneen työntäminen liikkeelle ihmisvoimin on kiellettyä. Lentokoneen ulkopinnalle saattaa nimittäin aiheutua tällä tavoin vahinkoja.