Stubbille uutuuslaite – Antti Rinne ei enää katoa eduskunnassa

Digi · Stara.fi

Suomalainen Yepzon-paikannuslaite tuli äskettäin kuluttajamyyntiin Suomessa. Maailman helppokäyttöisin puettava paikannuslaite on suomalainen keksintö, jonka avulla voidaan paikantaa kadonnut henkilö tai esine kätevästi mistä tahansa älypuhelimen sovelluksella.

Yepzon
Yepzon

Taannoin eduskunnassa sattui poikkeuksellinen tilanne, kun valtionvarainministeri Antti Rinne oli yllättäen kateissa ja ilmestyi myöhässä täysistuntoon. Tänään Yepzon ilmoitti, että se on lähettänyt painannuslaitteen pääministeri Alexander Stubbille, jotta hän voisi sen avulla seurata missä Rinne jatkossa liikkuu – ja katoamistapauksessa paikallistaa Rinteen nopeasti.

– Alexander Stubb kuuluu ehdottomasti kohderyhmään. Yepzonilla voi paikantaa kadonneen pyörän tai myöhässä olevan ministeritoverin. Lisäksi eurokriisin hoidossa Yepzon on suorastaan välttämättömyys. Laite vain sujautetaan tukipakettiin ja puhelimesta voidaan tarkistaa että pikavippi on mennyt perille, Yepzonin Otto Linna kertoi.

Maailmanlaajuista huomiota saanut suomalaislaite on suunniteltu erityisesti lapsiperheiden tarpeita silmällä pitäen, mutta sillä on voimakas kysyntä myös ikääntyneiden keskuudessa sekä harrastussegmenteissä, kuten esimerkiksi veneilijöillä ja golfareilla. 99 euron hintainen paikannuslaite lähettää sijaintinsa haluttaessa GSM-verkon kautta esimerkiksi toisen perheenjäsenen älypuhelimeen.

Älyvaatesovelluksia kehittävän Yepzonin turvateknologiassa yhdistyvät paikannusteknologiat, mobiililaitteet ja uudenlainen pilvipalvelu. Pienikokoinen paikannin kulkee kätevästi kantajansa mukana ja sitä hallitaan älypuhelimella. Laite ei vaadi tunnuksia tai kirjautumisia. Sekunneissa käyttövalmiissa Yepzonissa ei ole katkaisijaa, josta sen voisi sammuttaa, ja sen akku kestää käytöstä riippuen viikosta jopa kuukausiin.