Eiffel-tornin huipulla erikoinen näky – harva on tämän huomannut

Matkailu · Stara.fi

Pariisi ja sen maailmankuulu maamerkki Eiffel-torni ovat tuttuja myös lukemattomilla suomalaisille turisteille. Harva on kuitenkin käynyt aivan tornin huipulla ja vielä harvempi on huomannut upeiden maisemien katselun lomassa huipulla sijaitsevan pienenpienen asunnon.

Eiffel-tornin suunnitellut ja sille nimensä antanut Gustave Eiffel rakennutti nimittäin tornin huipulle itselleen oman pienen asunnon, joka oli aikoinaan maailman korkeimmalla sijainnut asumus.

Eiffelin asunto oli vuosikymmeniä piilossa turisteilta, kunnes se lopulta kunnostettiin. Nykyisin tarkkasilmäiset turistit pääsevät kurkistamaan millaiselta vuonna 1889 valmistunut penthousejen penthouse aikoinaan näytti.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat