Pilleri muuttaa pierun hajun suklaaksi tai kukkasiksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jouluna ängetään vatsa täyteen herkkuja ja ruoansulatustoiminnot joutuvat koville. Keho kerää suolistoon kaasua, joka raikaa iloisena töräyksenä ulos. Haju voi olla kammottava, etenkin raskaan aterian jälkeen.

Ranskalainen keksijä Christian Poincheval on keksinyt tuotteen, joka pitäisi lisätä jokaisen jouluaterian yhteyteen automaattisesti nautittavaksi. Kyseessä on pierupilleri, joka muuttaa pahanhajuisen suolistokaasun esimerkiksi kukkien tai suklaan tuoksuiseksi. Hajuvariaatioita on aina ruususta orvokkiin.

Tabletti on nimeltään Fart Pill, ja se sisältää runsaasti luonnonmukaisia tuotteita, kuten mustikoita, fenkolia, hiiltä ja merilevää. Hajun lisäksi pilleri ehkäisee uusien kaasujen muodostumista. Tuote on ollut markkinoilla vuodesta 2006, mutta myynti kohoaa roimasti joulun aikana, The Telegraph -lehti uutisoi.