Vladimir Putin vapautti tiikerit luontoon – söivät kotieläimet

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kaksi vuotta sitten venäläiset eläintensuojelijat ottivat kiinni viisi uhanalaista tiikerinpentua ja toimittivat ne eläinsafarille hoidettavaksi. Viranomaiset perustelivat kiinniottoa sillä, että tiikerinpennut ovat uhanalaisia, eivätkä ne olisi välttämättä selvinneet luonnossa ilman apua.

Pennut kasvatettiin safarilla ja niille opetettiin luonnossa selviytymisen kannalta tärkeitä taitoja. Viranomaisten mukaan kolme pennuista olivat tarpeeksi vahvoja selvitäkseen luonnossa. Tiikereiden vapauttamisesta uutisoitiin laajasti ja lopulta Presidentti Putin halusi henkilökohtaisesti vapauttaa tiikerit luontoon Venäjän ja Kiinan rajalla.

Ennen vapauttamista tiikereihin kiinnitettiin seurantapanta, jolla kissapetojen liikkeitä pystyttiin tarkkailemaan. Sittemmin tiikerit ovat löytäneet Kiinassa maatilojen laitumille ja käyneet herkuttelemassa maanviljelijöiden kotieläimillä. Kiinassa uutisoitiin useista petoeläinten hyökkäyksistä Heilongjiang provinssissa ja viimeisimmässä tapauksessa maanviljelijä Guo Yulinin kaikki vuohet oli tapettu.

The Huffington Post -lehden mukaan kiinalaiset ovat olleet raivoissaan tiikerien läsnäolostä. Kissapetojen jäljittimet ovat osoittaneet, että kyseessä ovat samat tiikerit, jotka Putin päästi vapaaksi Venäjän rajalla.

Kiina on ohjeistanut maaseudulla asuvia noudatamaan erityistä huolellisuutta toimissaan. Tiikereitä ei ole otettu kiinni. Ihmiset ovat ryhtyneet rakentamaan järeämpiä suoja-aitoja eläimilleen, sillä pelkäävät tiikerien hyökkäävän kotieläintensä kimppuun.