Donkey Kong -apinaksi pukeutunut haastoi Nintendon oikeuteen sydänkohtauksestaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Los Angelesissa työskentelevä mies oli saanut Nintendolta työkeikan. Miehen tehtävänä oli pukeutua kuuluisan Donkey Kong -pelin apinahahmoksi ja markkinoida Nintendon 3D-pelejä Los Angelesin eläintarhassa. Mies oli tehnyt työtä keskettyä ja pukenut ylleen apinapuvun.

Los Angelesin eläintarhassa ollessaan mies alkoi kuitenkin voida huonosti. Hänelle tuli kovia rintakipuja ja lopulta mies kiidätettiin sairaalaan. Miehelle selvisi, että hänellä oli sydänongelmia ja miehen rintakivut johtuivat sydänkohtauksesta. Sairaalassa mies operoitiin ja hänellä on nyt sydämentahdistin.

Päästyään sairaalasta mies tuli siihen tulokseen, että Donkey Kong -apinaksi pukeutuminen oli aiheuttanut hänelle terveysongelmia. Mies otti yhteyttä lakimieheen ja Nintendo haastettiin oikeuteen. Mies vaatinee peliyhtiöltä miljoonia sillä perusteella, että hän sai sydänkohtauksen pukeutuneena heidän pelihahmokseen. Mies myös väittää, että eläintarhassa ei annettu pitää taukoja ja se oli osana syynä sydämen pettämiseen.

Mies ja asianajaja ovat laatineet tarkat perustelut sille, minkä takia suuret vahingonkorvaukset ovat oikeutettuja. Vielä ei tiedetä, haluaako Nintendo sopia asian suljettujen ovien takana vai viedäänkö asia käräjille. Joka tapauksessa mies on selvästi nähnyt hyvän mahdollisuuden hyötyä rahallisesti Yhdysvaltain oikeusjärjestelmästä.