Näin ihmisten perään huudellaan kaduilla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kerroimme taannoin nettihitiksi muodostuneesta videosta, jossa nainen käveli New Yorkin kaduilla 10 tunnin ajan ja sai osakseen vislailua ja huutelua. Nyt eri maissa on kuvattu samankaltaisia videoita, joissa on testattu ihmisten reaktiota. Videot osoittavat, että eri kaupungeissa on suuriakin eroavaisuuksia.

Intian suurin kaupunki Mumbai on New Yorkin tapaan erittäin tiheään asuttu kaupunki. Naisten asema Intiassa on herättänyt paljon keskustelua mediassa ja yleisesti ottaen naisten liikkuminen kaupungissa on nähty turvattomana.

YouTube
YouTube

Mumbaissa kuvattu video kuitenkin yllättää, sillä nainen kävelee minihameessa 10 tunnin ajan vilkkaassa keskustassa, eikä kukaan huutele hänen peräänsä. Vaikka nainen herättää huomiota, ei hänen peräänsä huudella tai vislailla.

Myös Los Angelesissa on kuvattu video, jossa seurataan kadulla kävelevien ihmisten reaktioita drag queeniksi pukeutuneen miehen kävellessä heidän joukossaan. Losangelesilainen koomikko on halunnut huumorimielessä testata, miten ihmiset reagoivat mieheen, joka on pukeutunut naiseksi.

Vaikka video on kuvattu parodiamielessä, eivät kadulla kävelevät ihmiset ole näyttelijöitä, vaan reaktiot ovat aitoja. Suuri osa ihmisistä nauraa drag queenille, mutta osa huuhtelee ja vislailee perään.

Samankaltaisia videoita on kuvattu muissakin suurissa kaupungeissa. Yhä useammassa videossa ihmiset ovat pukeutuneet huomiota herättäviin asuihin ja kävelevät kadulla kalastellen pukeutumistyyliinsä liittyviä kommentteja. Videot osoittavat, että ihmisten reaktiot ovat yksilöllisiä eikä niitä voi yleistää kaupungin perusteella.