Erikoisimmat sipsimaut yllättävät: ”Sitruunatee, borssikeitto, avokado…”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perunalastuja, eli sipsejä pidetään yleensä pelkästään harvakseltaan nautittuna naposteltavana, vaikka etenkin Yhdysvalloissa lastuja suositaan myös päivittäisenä välipalana. Perinteisimmät makuvaihtoehdot ovat kaiketi grillimaustetut ja sipuliaromilla vahvennetut sipsit.

Perunalastujen makukavalkadi on kuitenkin suuri, ja nyt on listattu ylös mielenkiintoisimmat aromit. Listalle pääsevät avokadosalaatin, pekonijuustomakaronin ja brie-juuston makuiset sipsit. Erikoisempien makujen maailmaa puolestaan edustavat borssikeiton ja cappuccinon makuaromeilla maustetut perunalastut.

Pringlesin listoilla on joskus ollut myös jouluun sopivia sipsejä kanelilla ja minttusuklaalla maustettuna. Samaan sarjaan menevät myös sipsijätti Lay’sin markkinoilla nähdyt kanelipullasipsit. Sen sijaan raikkaaksi makuvaihtoehdoksi mainostettu sitruunatee ei välttämättä saa kovinkaan paljon ihailijoita osakseen.

Entä sopiiko mustekalan aromit tai suolakurkun maku perunalastuihin? Venäjän markkinoilla on myyty jopa punaisen kaviaarin makuisia naposteltavia. Suolaiset ja rasvaiset perunalastut eivät ole siitä terveellisimmästä päästä, ja jo sadassa grammassa sipsejä saattaa olla yhtä paljon kilokaloreita kuin yhdessä lautasellisessa terveellistä ruokaa.