Jurassic Park käy toteen? Tiedemiehet palauttamassa mammutin maapallolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Etelä-Korealaiset tiedemiehet ovat aikeissa tuoda sukupuuttoon kuolleen mammutin takaisin elävien kirjoihin kloonaamalla sen. Muut tahot ovat kuitenkin nousseet kloonaamista vastaan erityisesti eettisiin syihin vedoten.

Tiedemiehet ovat sitä mieltä, että he pystyvät kloonaamaan mammutin takaisin hyvin säilyneen dna-näytteen avulla, jonka löysivät Siperiasta. Tutkija Insung Hwangin mukaan mammutin kloonaaminen on tavoiteltavan arvoista nyt, kun heillä on hyvin säilyneitä verinäytteitä, joiden avulla se on mahdollista.

Luonnontieteellisen museon mammuttispesialisti, tohtori Tori Herridge, on jyrkästi kloonausta vastaan. Hänen mielestään se olisi julmaa. Mammutin kloonaamista varten tarvittaisiin Aasiannorsu sijaisäidiksi, eikä näin mittavaan tutkimukseen riittäisi vain yksi.

Kloonattu mammutti joutuisi myös syntymään ja elämään vankeudessa ja täysin uudenlaisessa ympäristössä, mihin sitä ei ole luotu, Herridge oli perustellut Telegraph-lehdelle. Insung Hwang aikoo jatkaa kloonaamisen tutkimista ja haluaisikin sen vuoksi aloittaa viralliset keskustelut eettisten vastaväitteiden kumoamiseksi heti.