Kauniille ihmisille oma deittipalvelu – muut äänestävät jäsenyydestä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Britanniassa on noussut otsikoihin deittipalvelu, joka on suunnattu lähinnä ulkonäöstään kiinnostuneille ihmisille. Eliittipalveluna itseään markkinoiva BeautifulPeople.com on nimensä mukaisesti tarkoitettu vain kauniille ihmisille. Jäseneksi ei pääse siis kuka tahansa.

BeautifulPeople.com
BeautifulPeople.com

Pinnallisten ihmisten deittipalvelu on rantautunut jo useaan maahan ja se on alkanut luoda ulkonäköpaineita hakijoille. Jotta hakija pääsee palvelun jäseneksi, täytyy muiden käyttäjien äänestää hakija hyväksytyksi. Deittipalveluun hakevat ihmiset lähettävät kuvan itsestään ja sen jälkeen hakijan on saatava 48 tunnin määräajassa tarpeeksi ääniä, jotta palvelussa voi toimia jäsenenä ja deittailla muita.

Daily Mail -lehden mukaan vuonna 2003 perustettu deittisivusto on tähän mennessä hylännyt yli 7,5 miljoonaa hakijaa. Monet hakijat ovat pyrkineet palveluun useita kertoja. Useassa maassa kyseinen deittipalvelu on ajanut ihmiset tekemään ulkonäössään muodonmuutoksen, vain sen takia, että heidät hyväksyttäisiin jäseneksi ja he voisivat deittailla muita kauniita ihmisiä.

Muodonmuutosilmiötä ei esiinny vain naisten keskuudessa, vaan myös miehet ovat alkaneet kiinnittää huomiota ulkonäköönsä palveluun hakiessa. Yhteistä hakijoille on se, että heidän hakemuksensa on usein ensin hylätty ja se on kannustanut muodonmuutokseen. Joidenkin kohdalla se on tarkoittanut terveellisemmän elämäntyyli aloittamista, mutta jotkut ovat päättäneet tehdä radikaalimpia muutoksia muun muassa kirurgiaan turvautuen.

Palvelun edustajien mielestä deittipalvelu toimii hyväksyttyjen toimintatapojen puitteissa, eikä se syrji hakijoita. Palveluun voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen. Päätösvalta on palvelun nykyisillä jäsenillä ja he äänestävät uusista jäsenistä.

Ulkonäöstään kiinnostuneet ihmiset voivat palvelun avulla deittailla muita kaltaisiaan. Palveluun hyväksytyksi tuleminen ei kuitenkaan takaa ikuista jäsenyyttä, vaan palvelulla on oikeus potkia jäsen pihalle, mikäli ulkonäkö ei enää noudata jäseneksi pääsyn vaatimuksia.