PlayStation 4 -kilpailu ratkesi: Voittaja lahjoittaa palkinnon lastensairaalalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara ja Sony järjestivät viime viikolla yhdessä lukijakilpailun, johon osallistuneiden tuli kertoa miksi juuri he ansaitsisivat voittaa PlayStation 4 20th Anniversary Edition -erikoismallin suositusta pelikonsolista. Vastauksia tuli lopulta yli 800, joista jokainen luettiin läpi.

Lukemattomissa vastauksissa kerrottiin vastaajan ansaitsevan uuden pelikonsolin esimerkiksi perheen heikon rahatilanteen tai työttömyyden vuoksi. Yleisiä olivat myös erilaisten sairauksien johdosta tapahtuneiden synkkien elämäntilanteiden piristäminen pelikonsolilla. Mukana oli myös runsaasti poika- tai tyttöystävänsä piristämistä toivoneita vastaajia.

Kymmenkunta vastaajaa esitti, että he lahjoittaisivat voittaessaan pelikonsolin jonkin sairaalan lastenosastolle. Staran toimitus valitsi nämä lastenosastoille palkintonsa luovuttamassa olleet kilpailun parhaiksi vastauksiksi. Näiden vastausten joukosta arpa valitsi lopulta voittajan, joka ilmoitti muiden finalistien tavoin lahjoittavansa pelikonsolin sairaalan lastenosastolle.

Voittaja on tamperelainen Riku Puhakka.

– Aion jakaa teidän joulumieltä. Voittaessani tämän kilpailun, aion viedä PS4:n Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenosastolle. Parempaa käyttö tuskin konsolille voi kuvitella näin joulun alla, Riku Puhakka kertoi Staran lukijakilpailussa.

PlayStationin 20-vuotisjuhlan alkajaisiksi PS4-konsolista on julkaistu ainutlaatuinen erikoismalli, joka on kunnianosoitus markkinoiden ensimmäiselle PlayStation-konsolille. PlayStation 4 20th Anniversary Edition -konsoli on saatavilla alkuperäisen kaltaisessa harmaassa värissä, ja se toimitetaan erityispakattuna yhdessä lisävarusteiden kanssa.

Suomessa PS4 20th Anniversary Edition -konsoleita on saatavilla hyvin rajoitetusti, sillä maailmanlaajuisesti niitä valmistetaan vain 12.300 kappaleen numeroitu erä. Alkuperäinen PlayStation mullisti ilmestyessään videopelaamisen ja loi ensimmäisen PlayStation-sukupolven vuonna 1994.