Suuri WC-näyttely Tokiossa – ihmiset puettiin ulosteeksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Japanin Tokiossa on avattu suuri vessanpönttönäyttely. Näytteillä on useita erilaisia pönttöjä ja toimintoja. Opetusmielessä on näyttelyyn rakennettu myös suuri vessanpönttö, joka sisältää liukumäen. Vieraat voivat siis halutessaan laskea alas vessanpöntöstä kokeakseen sen, miltä tuntuu tulla vedetyksi vessasta.

YouTube
YouTube

Kokemus on kruunattu päähän laitettavilla kakkahatuilla,jotta jokainen tietäisi, miltä tuntuu olla vessasta alas valuva jätös. Näyttelyn henkilökunta on koulutettu vastaamaan vierailijoiden kysymyksiin.

Näyttelyn järjestäjät ovat kokeneet, että ihmiset pitävät vessanpönttöjä ja pöntöllä käymistä likaisena kokemuksena. Järjestäjät haluavat muuttaa ihmisten suhtautumista myönteisempään suuntaan. Näyttelyssä opetetaan myös kuinka pöntöt pidetään puhtaampina ja vieraita opastetaan oikeanlaisessa vessakäyttäytymisessä.