Elokuvaohjaaja tuohtui kriitikoille: ”Hankkikaa elämä!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ensi-iltansa maailmalla saanut Exodus: Gods and Kings on aiheuttanut kritiikkiä muun muassa roolivalintojen takia. Kerroimme aiemmin, että monet ovat olleet tuohtuneita siitä, että egyptiläisiä, arabeja ja tummaihoisia afrikkalaisia esittävät valkoihoiset amerikkalaiset.

Elokuvan ohjannut Ridley Scott ei ole ottanut saamaansa kritiikkiä hyvillä mielin vastaan. Mies on nimittäin ohjeistanut elokuvaa kritisoivia ihmisiä hankkimaan itselleen elämän. Elokuvan roolivalintojen aiheuttama kohu on kasvanut suuriin mittasuhteisiin ja elokuvaprojektia on alettu pitää jopa rasistisena.

Nettiin on perustettu yhteisöjä, jotka yrittävät vedota ihmisiin ja kehottavat boikotoimaan elokuvaa. Scott on haastatteluissa kertonut, että elokuvan roolivalintoihin ovat vaikuttaneet muun muassa budjettisyyt. Monet ovat olleet miehen sanomisista näreissään, sillä elokuva oli saanut muhkean 140 miljoonan dollarin budjetin ja ohjaaja tavallaan väitti, ettei se riittänyt oikeanlaisten näyttelijöiden palkkaan.

Mooseksen roolia esittävä Christian Bale on toivonut ihmisiltä ymmärrystä ja kertonut, että projektiin osallistui paljon näyttelijöitä Lähi-idästä ja Afrikasta, ja he tekivät erinomaista työtä. Ohjaaja Ridley Scottin mielipide elokuvan kritiikistä ei ole ainakaan parantanut tilannetta ja elokuva on joutunut huonoon valoon.