Lentomatkustaja halusi raitista ilmaa – avasi hätäuloskäynnin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Xiamen Airlinen lennolla sattui hengenvaarallinen tilanne, kun yksi matkustajista nousi penkistään lentokoneen lähdön aikana ja avasi koneen hätäuloskäynnin. Tilanne oli tapahtunut niin nopeasti, että henkilökunta ei ollut ehtinyt väliin, kun ovi oli jo auki.

Kiinalainen matkustaja oli ensimmäistä kertaa lentokoneessa ja luuli, että oven voi avata, jos haluaa hengittää raitista ilmaa ennen koneen lähtöä. Ilmeisesti matkustaja ei ollut kuunnellut lentokoneessa esitettyjä turvallisuusohjeita.

South China Morning Post -lehden mukaan mies oli järkyttynyt kuullessaan, että hän oli toiminut väärin ja aiheuttanut hengenvaaran. Henkilökunta on ollut sitä mieltä, että miehen teko oli vahinko, eikä hän halunnut tahallaan aiheuttaa vaaratilannetta lennolla. Lentoyhtiö on päättänyt olla rankaisematta lentomatkustajaa.

Kiinalaisen onneksi hän oli avannut oven, joka sijaitsi siiven päällä. Niinpä yksikään koneen hätäliukumäistä ei lauennut auki. Ovi saatiin suljettua ja lentokone nousi ilmaan pienen viivästyksen jälkeen.