Poliisikin ihmeissään – hylje löytyi pellolta 30 kilometriä rannasta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Merseysiden pelastuslaitos sai äskettäin erikoisen ilmoituksen, jonka mukaan pellolta oli löytynyt ahdinkoon joutunut hylje. Palokunnan saavuttua paikalle ilmoitus osoittautui todeksi. Pellon ympärille oli kerääntynyt hämmästeleviä kaupunkilaisia, jotka ihmettelivät pellolle ilmestynyttä eläintä.

YouTube
YouTube

Eläintensuojeluviranomaiset saapuivat palokunnan pyynnöstä paikalle. Hylje yritettiin saada mahdollisimman rauhallisena kuljetusautoon, jolla se voitaisiin viedä tarkastettavaksi ja sen jälkeen se vapautettua mereen. Paikalliset ihmiset ja viranomaiset ovat olleet tapauksesta hämillään, sillä lähimpään rantaan on noin 30 kilometriä.

Asiantuntijat ovat olleet sitä mieltä, että hylje on eksynyt merestä kaupungin vieressä kulkevaan kanavaan, josta hylje on päätynyt pieneen jokeen. Sen jälkeen hylje on noussut mantereelle ja jatkanut matkaansa ryömimällä. Eläintenpelastusoperaatio onnistui ja hylje saatiin lopulta kuljetettua turvaan. Hätääntynyt eläin pääsi operaation lopuksi takaisin mereen. Hylkeen ja eriskummallisen pelastusoperaation ansiosta kaupunkilaisilla riittää puheenaihetta joulupyhien yli.