Supermalli ja poptähti tempaisivat näyttävästi – mielenosoittajat innoissaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Muusikko John Legend ja hänen mallivaimonsa Chrissy Teigen päättivät äskettäin tukea New Yorkissa järjestettyjä mielenosoituksia. Pariskunta lähetti paikalle ruoka-autoja, joissa valmistettiin ruokaa protestoijille ilmaiseksi.

Tähtipari ei tehnyt asiasta suurta numeroa, mutta media sai pian tietää, kuka ilmaisen ruuan oli tarjonnut. New Yorkissa järjestettiin laajoja mielenilmauksia poliisin tappaman Eric Garnerin muistoksi. Viimeisen vuoden aikana Yhdysvalloissa on sattunut useita tapauksia, jossa poliisi on käyttänyt liiallista väkivaltaa pidätystilanteessa ja osassa tapauksista se on johtanut pidätettyjen kuolemaan.

Eric Garnerin tapauksessa kansa on kokenut oikeuslaitoksen toimineen väärin. Garner menehtyi saamiinsa vammoihin, jotka syntyivä pidätystilanteessa, kun kokenut poliisi kuristi häntä. Vaikka ruumiinavausraportti todisti, että kyseessä oli murha ja vammat olivat äärimmäisen väkivallan tuloksia, ei poliisia vastaan nostettu syytettä. Poliisi on erotettu virastaan, mutta näillä näkymin häntä ei tulla tuomitsemaan teostaan.

John Legend ja Chrissy Teigen on päättänyt tukea protestoijia, jotka osoittavat mieltä Garnerille tapahtuneen vääryyden johdosta. Ruoka-autot ovat ajettu Lincoln Squarelle ja prostestoijat saavat käydä ruokailemassa pariskunnan piikkiin.