Kannabisfirmat mukana joulun alennusmyynneissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa kiitospäivän jälkeen vietettävä perjantai kulkee nimellä Black Friday. Päivä on perinteisesti tarkoittanut joulumyynnin käynnistämistä ja huikeiden tarjousten asettamista. Coloradossa sijaitseva kannabiskauppa seurasi tänä vuonna isompien liikkeiden esimerkkiä, ja pani tuotteensa alennukseen yhden päivän ajaksi.

Coloradon Denverissä sijaitseva marihuanakauppa Grass Station nimitti kyseisen perjantain Green Fridayksi hieman muista poiketen. Liike otti poikkeukselliset tarjoukset käyttöön, ja kaupasta sai ostaa kannabissätkiä, eli jointteja, huokeaan dollarin kappalehintaan. Normaalisti yksi valmis sätkä maksaa seitsemän dollaria, eli 5,7 euroa, Bloomberg kertoi.

Grass Station kokeili tempausta ensimmäisen kerran viime vuonna, ja liike teki tällöin myyntiennätyksensä. Myös isompien kannabiserien myyntihinnat laskivat hetkellisesti Black Fridayn kunniaksi. Kun normaalisti yksi unssi kukintoa maksaa 200 euroa, laski hinta perjantaiksi 40 euroon. Tarjous ei kuitenkaan koskenut kuin rajoitettua erää. Parhaillaan Yhdysvalloissa odotetaan lähtevätkö kannabisyritykset mukaan myös joulun jälkeisiin alennusmyynteihin.