Viskintuoksuisista vaatteista hitti?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Harris Tweed on suunnitellut kankaan, joka tuoksuu viskiltä. Kangas on suunniteltu yhteistyössä Johnnie Walker -viskimerkin kanssa. Tätä tuoksua kutsutaan Aqua Albaksi ja siinä on tuhtia mallaksen, vaniljan, hedelmien ja tumman suklaan tuoksua.

Tuoksun osat kuulostavat aukikirjoitettuna myskimäisiltä ja herkullisilta, mutta lopputuloksena näistä saadaan kuitenkin pesunkestävä viskin tuoksu vaatteisiin. Brian Wilson, Johnnie Walker Black Labelin hallituksen puheenjohtaja, on kuvaillut tuoksua BBC:n uutisille hienovaraiseksi heijastukseksi tämän vahvan alkoholin pääpiirteistä.

Tweed-kangas on läpi tekoprosessin kyllästetty viskin aromeilla ja tuoksu on saatu kankaan rakenteisiin Harris Tweedin suunnittelijoiden mukaan pysyvästi. Italialainen vaatesuunnittelija Angelos Bratis loihtii tästä viskikankaasta malliston, joka tulee myöhemmin markkinoille ainakin Saksassa, Kreikassa ja Belgiassa.