Huikea uutuus! Kävely ja juoksu lataavat kännykän akkua

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joukko opiskelijoita on keksinyt uuden tavan ladata älypuhelimia. He ovat kehitelleet kengänpohjallisen, joka lataa patteria. Patteri latautuu kävellessä liikkeen voimasta, jonka jälkeen täyden patterin avulla voi ladata puhelinta ilman, että pistorasia on lähettyvillä.

Tämä näyttäisi olevan oiva tapa ladata puhelinta esimerkiksi patikoidessa tai telttailuretkillä. Joukko pennsylvanialaisia opiskelijoita Carnegie Mellon yliopistosta kehittelivät patteria lataavan kengänpohjallisen, SolePower EnSolesin. Pohjalliset tehdään niin, että ne ovat sopivat mihin tahansa arkikenkään aina lenkkareista tennareihin.

Pohjallisten mukana tulee kengännauhoihin kiinnitettävä tasku, jonne patteri sujautetaan kävelyn ajaksi. Tällä hetkellä tuote on Daily Mail -lehden mukaan vielä kehittelyvaiheessa ja pohjallisen tuotanto aloitetaan pian. Opiskelijat kuitenkin suunnittelevat jo innoissaan keksintönsä lanseeraustilaisuutta lähitulevaisuuteen.