Rattiin nukahtanut vammautti nuorukaisen: ”Olen syytön koska nukuin”

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Riskinhallinnan ammattilainen, Peter Haynes, ajoi kolarin nuoren opiskelijapojan kanssa. Tapahtumahetkellä maaliskuussa 2012 uhriksi joutunut Simon Green sai onnettomuudessa pysyvän aivovaurion. Onnettomuus aiheutui kun Haynes nukahti rattiin.

Nyt 22-vuotias Simon Green on nostanut syytteen Haynesia vastaan, koska aivovauriolla on suuri vaikutus koko hänen loppuelämälleen. Haynes on kiistänyt oikeudessa olevansa syyllinen tapahtumiin, koska hän nukkui ratissa turmahetkellä.

– Minua ei voida pitää syyllisenä, koska minähän nukuin silloin kun kolari tapahtui, Haynes on sanonut puolustuksekseen Daily Mail -lehden mukaan.

Peter Haynes oli tapahtumapäivänä tuntenut itsensä sairaaksi, mutta lääkärin vastaanoton sijaan päättänyt ajaa kotiinsa työmatkaltaan. Ajomatkalla sattui Greenin loppuelämän muuttanut onnettomuus. Aiemmin koulunsa parhaimmistoon kuuluva oppilas kärsii aivovaurion aiheuttamasta vahingosta, eikä pysty suoriutumaan samoista tehtävistä kuin ennen.