Naistenkaataja levitti HIV-tartuntoja kylän naisiin – paljastui vasta hautajaisissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kansainvälisen tutkimusryhmän mukaan HIV on siirtynyt simpansseista ihmisiin 1884–1924 välisenä aikana. Nykyisin virus on maailmanlaajuinen ongelma, ja valtaosa taudinkantajista on kehitysmaiden naisia ja lapsia. Kondomin käyttö ja vakituinen seksikumppani vähentävät HIV-tartunnan riskiä.

Jälleen villit seksiseikkailijat saavat muistutuksen siitä, miksi kannattaa käyttää kumista suojavälinettä sänkypuuhissa. Romanialainen Daniel Decu tunnettiin kylällään varsinaisena naistenmiehenä.

25-vuotias casanova oli kaatanut neitokaisia petiin kymmenittäin. Ainoastaan pojan äiti ja omalääkäri tiesivät, että häntäheikki kantaa HI-virusta. Lääkäri tiesi pojan villistä elämästä, ja halusi julkistaa taudinkantajan kaikille – etenkin, kun lääkärin oma tytär oli langennut Danielin pauloihin. Äiti kielsi tämän.

Danielin sairaus tuli ilmi vasta hänen kuoltuaan. Miehellä oli lyhyen elämänsä aikana noin 40 seksikumppania, joista ainakin kahdeksalla on nyt todettu HIV. Rakastajattaret saivat tietää viruksesta 25-vuotiaan miehen hautajaisissa, jonka jälkeen he hakeutuivat testeihin.

Danielilla todettiin HIV jo viisivuotiaana, eli 20 vuotta sitten. Äidin mukaan tytöt olivat tienneet poikansa sairaudesta ja hän oli varustanut Danielin kondomeilla 12-vuotiaasta lähtien. Pojan viralliseksi kuolinsyyksi merkittiin tuberkuloosi, News.com.au-sivusto raportoi.