Yksi selfie voi muuttaa kaunottaren elämän

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sosiaalisen median hyödyntäminen mallienhakuprosessissa on osoittautunut tehokkaaksi kanavaksi. Kansainvälinen mallitoimisto IMG Models on päättänyt ottaa kuvapalveluista kaiken hyödyn irti ja perustanut Instagram-sivut, jonne malliksi haluavat voivat lisätä kuviaan.

Arvostetun kansainvälisen toimiston listoilla ovat muun muassa Kate Moss, Rosie Huntington-Whiteley ja Karlie Kloss. IMG Modelsin edustaja on kertonut, että We Love Your Genes -mallienhakusivu on perustettu uusien kasvojen etsimistä varten.

Toimiston agentti Jeni Rose muistuttaa malliksi haluavia, että he toivovat ihmisten esittelevän itsensä persoonallisella tavalla ja haluavat, että yksittäisten kuvien sijaan sivulle ladattaisiin digitaalisia portfolioita, joista käy ilmi kuvien lisäksi muita tärkeitä seikkoja.

Daily Mail -lehden mukaan Rose etsii aktiivisesti uusia tähtiä mallimaailman huipulle. Nainen käy päivittäin läpi valtavan määrän portfolioita ja on todennut, että hakemukset, joissa ihmiset esittäytyvät mahdollisimman aidosti persoonaansa korostaen erottuvat joukosta. Rose muistuttaa, että kuvien muokkaaminen kannattaa jättää kuitenkin ammattilaisille.

IMG ei suinkaan ole ainoa mallitoimisto, joka on keksinyt rekrytoida malleja sosiaalisen median kautta. Muun muassa Marc Jacobs ja Guess -muotitalot ovat järjestäneet Instagramin kautta tehtäviä casting-tilaisuuksia. Mallien hakeminen sosiaalisen median kautta on kasvussa ja käytäntö tulee yleistymään vielä enemmän tulevaisuudessa.