Löytö 20 vuoden takaa – selfiekeppi onkin vanha keksintö!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi vuoden 2014 joulun suurimmista hittilahjoista oli epäilemättä selfie-keppi. Kyseessä on hieman ongenvapaa muistuttava keksintö, jonka päähän käyttäjä voi asettaa älypuhelimen tai kameran. Kepin tarkoituksena on helpottaa parempien selfie-kuvien ottamista.

Voisi helposti kuvitella, että selfie-keppi on puhtaasti sosiaalisen median ja Instagramin kaltaisten palveluiden aikakauden keksintö. Reddit-sivuston käyttäjät ovat kuitenkin saaneet selville, että selfie-keppi on itse asiassa jo ainakin 20 vuotta vanha keksintö.

Vähemmän yllättäen sen edelläkävijöitä ovat olleet Japanilaiset. Selfie-keppi esiintyy vuonna 1995 julkaistussa, ”hyödyttömiä” japanilaiskeksintöjä esittelevässä 101 Unuseless Japanese Inventions -katalogissa.

Katalogin keksintö toimi kuvien perusteella aivan samalla tavalla kuin viime joulun hittilahjakin, vaikka älypuhelimen sijaan tikun kärkeen onkin laitettu perinteisempi kamera. Se, mihin 20 vuotta sitten suhtauduttiin lähinnä vitsinä, on siis vuonna 2014 arkitodellisuutta.