Facebook suositteli kaveriksi – mies matkusti 8 000 kilometriä tavatakseen hänet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen Facebookin käyttäjä on huomannut, että yhteisöpalvelu suosittelee uusia kavereita, mutta aniharva tietää millaisella algoritmillä henkilöt valitaan. Nyt eräs nuori mies on päättänyt matkustaa 8 000 kilometriä tapaamaan Facebookin hänelle ehdottamaa kaveria ja tullakseen hänen kanssaan oikeasti ystäväksi.

Belgialainen elokuvantekijä Victor Van Rossem huomasi muutama vuosi sitten, että Facebookin algoritmi suositteli hänelle kaveriksi Yhdysvaltojen Austinissa asuvaa Neal D Retkea. Van Rossem päätti ”katsoa kortin” ja lähteä tutustumaan ehdotettuun mieheen internetin sijaan tosielämässä.

Mies lensi Yhdysvaltoihin tapaamaan Neal D Retkea. Miehen tarkka asuinpaikka ei ollut tiedossa, joten Texasissa ryhmä ihmisiä levitti alueelle etsintäkuulutuksia Retkestä. Lopulta eräs ihminen tunnisti kuvan miehen. Vihje johti kirjakauppaan, jossa kerrottiin miehen olevan vakioasiakas. Lopulta miehet tapasivat kirjakaupan asiakastilaisuudessa.