Hupparien käyttäminen halutaan kieltää lailla Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime vuonna kuinka amerikkalainen Mounds Mall -ostoskeskus kielsi hupparien käyttämisen, koska sellaisten käyttäminen on rikollisen merkki. Kohua aiheuttaneesta kiellosta ei ole suinkaan luovuttu, vaan Oklahoman osavaltiossa halutaan nyt kieltää huppareihin pukeutuminen lailla.

Channel 8 News
Channel 8 News
Audio Engineer's Hoodie
Audio Engineer’s Hoodie

Merkittävä osa esimerkiksi ryöstöjen tekijöistä on pukeutunut rikoshetkellä huppariin. Oklahoman lainoppineet kiistelevät parhaillaan lakiesityksestä, jonka mukaan huppariin pukeutuminen yleisellä paikalla voitaisiin jatkossa rinnastaa rikoksen valmisteluun, eli se muuttuisi laittomaksi, KFOR uutisoi.

Mitään aivan uutta lakiesitys ei ole, sillä jo 1920-luvulta saakka Oklahomassa on ollut laitonta pitää huppua päässä rikoksen tekohetkellä. Uuden lakiehdotuksen mukaan henkilön pään peittäminen hupulla olisi identiteetin tarkoituksellista piilottamista ja siitä voisi saada 500 dollarin sakkorangaistuksen. Hupparia saisi käyttää vain lääketieteellisestä, uskonnollisesta tai säästä riippuvasta syystä sekä muun muassa paraateissa ja urheilussa.