Ankerias juuttui pikkupojan kurkkuun – jouduttiin leikkaamaan ulos

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Bangladeshilainen teinipoika oli vähällä menehtyä, kun elävä ankerias luiskahti pojan hampaiden välistä suuhun. Ankerias lipesi hänen kurkkuunsa ja jumiutui sinne peräti viideksi tunniksi tukkien pojan hengitystiet.

16-vuotias poika oli kalastamassa, kun hänen onkeensa oli tarttunut ankerias, jonka hän irrotti koukusta. Samalla poika huomasi, että toisessakin ongessa on saalis ja päätti laittaa juuri irrottamansa ankeriaan hetkeksi hänen hampaidensa väliin, että saisi kummatkin kädet käyttöönsä. Ankerias sätki ja lipesi hampaiden välistä pojan kurkkuun, johon se jumiutui.

Perhe ei saanut kalaa omin avuin pojan kurkusta pois ja kiiruhtivat sairaalaan. Sairaalaan päästyään ankerias oli luikerrellut jo niin syvälle pojan kurkkuun, etteivät lääkäritkään nähneet sitä. Pojan kaulan etupuolelle tehtiin reikä, jonne asetettiin putki, että poika saisi happea.

Daily Mail -lehden mukaan lääkärit huomasivat, että kaulaan tehdystä happireiästä näkyy kalan evä. He saivat evän avulla ankeriaan vedettyä pois pojan kurkusta ja hänen hengitystiensä aukesi heti. Ankerias oli 16 senttimetriä pitkä ja kaksi senttimetriä leveä.