Vaimolle tarjottiin erossa 974 miljoonaa dollaria – ei riittänyt!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Avioliitto ilman avioehtoa on tasa-arvoinen kahden ihmisen solmima liitto, jossa varallisuus on yhteistä. Jos avioliitto ei kuitenkaan pidemmän päälle toimi ja ero on ainoa vaihtoehto, pitää varallisuus jakaa tasa-arvoisesti puoliksi. Jako aiheuttaa usein rajujakin riitoja.

Jos erossa tarjotaan kuitenkin lähemmäs miljardi dollaria, pitäisikö siihen suostua vaikka se ei olisikaan ihan puolta toisen varoista? 26 avioliittovuoden jälkeen öljypohatta Harold Hamm ja hänen vaimonsa Sue Ann Arnall ovat päätyneet avioeroon. Hamm on tarjoutunut antamaan ex-vaimolleen eron yhteydessä 974,8 miljoonaa dollaria.

Vaimon mielestä arvio on kuitenkin aivan liian pieni, eikä hän suostu siihen. Arnall kertoo olleensa aikoinaan 18 miljardin arvoinen, eikä suostu uskomaan, että hän saisi nyt noin paljon vähemmän, vaikka öljyn hinta onkin laskenut huomattavasti. Pari menee kiistelemään summasta oikeuteen. CNBC-uutisten mukaan Hammin ja Arnallin avioerosuoritus tulee olemaan historian suurin.