Ampiainen tappoi tarantellan – tätä pistoa et haluaisi kokea

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain Arizonassa on kuvattu videolle hyönteisten kaksintaisto. Videolla vastakkain taistelivat tarantella ja jättiläismäinen ampiainen. Kyseessä ei ollut mikä tahansa ampiainen vaan tarantelloja pyydystävä Tarantula Hawk Wasp, jonka pistoa pidetään yhtenä maailman kivuliaimmista.

YouTube
YouTube

Videolla esiintyvässä taistossa tarantella jäi heti alakynteen. Hämähäkillä ei ollut mitään mahdollisuuksia selvitä armottoman tarantella-ampiaisen käsittelystä. Jouduttuaan ampiaisen pistämäksi tarantella lyyhystyi halvaantuneena maahan.

Hurjan näköisen kaksintaiston voittanut ampiainen alkoi raahata halvaantunutt hämähäkkiä kohti pesää. Asiantuntijoiden mukaan Tarantula Hawk Wasp munii kuolleen hämähäkin sisään. Kun munat kuoriutuvat, herkuttelevat toukat hämähäkin sisälmyksillä. Tappelun hävinnyt hämähäkki tulee tarjoamaan suojan ja ruoan tuleville ampiaisille.