Kuono: Kaupunki poistaa harrastajien rakentaman agilityradan: ”Turvallisuusriski”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen viranomaisten mielivaltaa ja älyvapaita päätöksiä on saatu viime aikoina ihmetellä verkossa viikko viikon jälkeen, ja nyt vuorossa on Helsingin kaupungin tuore ilmoitus. Koiraharrastajat ovat rakentaneet Helsingin Vuosaaressa sijaitsevaan Uutelan koirapuistoon agility-välineistöä, jotka kaupunki nyt poistaa.

Kuono
Kuono

Asiasta uutisoineen Kuono-koirasivuston mukaan koiraihmisten vapaaehtoistyönä asentamat temppuvälineet poistetaan viranomaisten ilmoituksen mukaan turvallisuusriskin vuoksi. Kuono julkaisi verkossa viranomaisten koirapuistossa julkaiseman ilmoituksen asiasta. Katso kuva tästä.

Koiraharrastajat ovat pitäneet aktiivisesti huolta puiston kunnosta esimerkiksi ajamalla ruohikot kesäisin ja auraamalla talvisin. Nyt kaupunki on päättänyt poistaa agilityharrastajien esteet, koska ne muodostavat viranomaisten mukaan mahdollisesti vaaratilanteita. Kaupunki ei ole kuitenkaan tarkentanut, että miten koirille tarkoitetut agility-esteet voisivat aiheuttaa vaaratilanteita.