Skotlannista löytyi vesieläin 170 miljoonan vuoden takaa – Loch Nessin sukulainen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Skotlannin legendaarisimpia mysteereitä on Loch Nessin hirviön olemassaolo. Sen uskotaan nimittäin elävän edelleen syvän järven uumenissa, vaikka pitäviä todisteita ei olekaan saatu. Monet ihmiset ovat kuitenkin kertoneet nähneensä hirviön ja jotkut ovat saaneet siitä jopa valokuvia.

Splash
Splash

Nyt Skotlannista on löytynyt aiemmin tuntematon eläinlaji, joka on saanut nimekseen ichthyosaur. Edinburghin yliopiston tutkijat ovat julkaisseet havainnekuvan siitä miltä ichthyosaur aikoinaan näytti eläessään paikallisessa järvessä arviolta 170 miljoonaa vuotta sitten. Delfiinimäisen jopa nelimetriseksi kasvaneen vesieläimen uskotaan olevan sukua Loch Nessille, jos mystinen merihirviö joskus vahvistuu todelliseksi.