Tutkijat: Pidempi elinikä uskomattoman yksinkertaisella toimenpiteellä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uusi tutkimus todistaa, että jo 20 minuuttia kestävällä reippaalla kävelyllä on todella suuri vaikutus siihen, miten kauan ihminen elää. Tutkimuksen mukaan liikunnan puutteen vuoksi kuoli kaksinkertainen määrä ylipainoisiin verrattuna.

The Guardian -lehti kertoo, että tutkimuksessa seurattiin 334.161 ihmistä 12 vuoden ajan. Tutkijat tutkivat ylipainon ja liikunnan merkitystä terveyteen ja saivat selville, että liikkumattomat ihmiset olivat huomattavasti sairaampia kuin ylipainoiset, jotka saivat hyötyliikuntaa kävelyiden tai pyöräilyn muodossa.

Hyötyliikuntaa harrastaneilla ihmisillä riski kuolla ennen aikaisesti mihin tahansa tautiin laski 7,35 prosenttia. Tutkijat ovat myös selvittäneet, että lähes 700.000 ihmistä kuoli Euroopassa vuoden 2008 aikana ennenaikaisesti liikkunnan puutteen vuoksi.

Hyötyliikuntaa harrastavat ylipainoiset ihmiset elävät pidempään kuin normaalipainoiset, jotka eivät harrasta mitään. Jo 20 minuutin kävelyllä oli tuloksiin suuri positiivinen vaikutus. Kannattaa siis valita lyhyiden työmatkojen kulkemiseen omat jalat tai pyörä ja valita seuraavalla kerralla portaat hissin sijaan.