Sonyn tietovuoto tuli kalliiksi: Charlize Theronin palkka 10 miljoonaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdeyhtiö Sony koki taannoin rajun takaiskun, kun valtava määrä sen salaisia tietoja päätyi vääriin käsiin joko hakkereiden tai sisäpiirin vuodon vuoksi. Julkisuuteen päätyi tuolloin myös salaisia keskusteluja ja muistiinpanoja, joissa mainittiin esimerkiksi elokuvatähtien palkkoja.

Näyttelijätär Charlize Theron sai siten tietää, että hänen miespuolinen vastanäyttelijänsä oli neuvotellut itselleen merkittävästi paremman palkan vuonna 2016 ensi-iltansa saavasta The Huntsman -elokuvasta. Siitä suivaantuneena hän kutsui Sonyn johtajat uudelleen neuvottelupöytään tarkistamaan palkkaansa. Se kannatti, sillä Charlize Theron sai sovittua elokuvasta lopulta yli 10 miljoonan dollarin palkan.

Palkankorotuksen jälkeen hänen elokuvasta saamansa tilipussi on viimein vertailukykyinen saman leffan miestähti Chris Hemsworthin kanssa. Ilman tietovuotoa häneltä olisi jäänyt saamatta suuri summa rahaa. Asiasta uutisoivat Page Six ja The Independent.

Lehtien mukaan tietovuoto paljasti, että myös Jennifer Lawrence ja Amy Adams ovat saaneet elokuvistaan huomattavasti miestähtiä huonompaa palkkaa. Molemmat naistähdet saivat esimerkiksi American Hustle -elokuvan jälkituotoista seitsemän prosenttia, kun miestähdet Christian Bale, Bradley Cooper, Jeremy Renner ja ohjaaja David O. Russell saivat kukin yhdeksän prosenttia.