10 herkkua, jotka polttavat kaloreita

Fitness · Annukka Heikkilä

Ihmisten onneksi on olemassa monia raaka-aineita, jotka auttavat polttamaan kaloreita. Womanitely-verkkosivusto listasi tehokkaimmat kymmenen herkkua, jotka kannattaa lisätä omaan ruokavalioon, sillä ne tehostavat kalorien polttamista.

1. Greippi

Greippi tehostaa aineenvaihduntaa ja auttaa polttamaan kaloreita. Tämä hedelmä nopeuttaa kylläisyyden tunnetta ja pitää sitä yllä kauemmin vähemmillä kaloreilla. Greipissä on myös paljon kuitua, joka tasaa verensokeria.

2. Selleri

Sellerin salaisuus on yksinkertainen, sen sulattaminen polttaa enemmän kaloreita kuin mitä se sisältää. Selleriä voi syödä sellaisenaan, lisätä smoothien joukkoon ja ruoan sekaan.

3. Täysjyvä

Täysjyväpitoisten ruokien sulattamiseen menee keholla aikaa ja ne pitävät kylläisenä pidempään.

4. Vihreä tee

Vihreä tee nopeuttaa aineenvaihduntaa, joten jos se ei vielä kuulu nauttimiisi kuumien juomien joukkoon on aika lisätä se välittömästi.

5. Omega-3 -rasvahapot

Omega-3 -rasvahapot edesauttavat ruoansulatusta, joten esimerkiksi rasvaista kalaa kannattaa syödä viikottain.

6. Kahvi

Kun kahvin sisältämä kofeiiniannos pääsee kehoomme, sydämen lyöntitiheys kiihtyy, veren happipitoisuus nousee ja kaloreita palaa. Älä kuitenkaan lisää kahviisi rasvaista maitoa, kermaa tai sokeria.

7. Avokado

Avokado auttaa rasva-aineenvaihduntaa ja siinä on paljon hyviä terveysvaikutuksia. Se alentaa kolesterolia, parantaa haavoja, alentaa riskiä sairastua sydäntauteihin ja se tekee hyvää silmille ja hiuksille.

8. Mausteinen ruoka

Tuliset mausteet, kuten chili ja cayennepippuri, tehostavat aineenvaihduntaa ja polttavat kaloreita nopeammin.

9. Chia-siemenet

Chia-siemenet ovat proteiinipitoisia, niissä on paljon kuitua ja omega-3 -rasvahappoja. Chia-siemenet nopeuttavat aineenvaihduntaa, vähentävät nälän tunnetta ja käynnistävät glukagonin tuotannon, mikä on isoin rasvanpolttohormonimme. Voit lisätä Chia-siemeniä esimerkiksi smoothien sekaan.

10. Parapähkinä

Parapähkinät nopeuttavat aineenvaihduntaa, polttavat kaloreita, vähentävät selluliittia ja parantavat vastustuskykyä. Pari parapähkinää päivässä riittää. Voit syödä pähkinöitä sellaisenaan tai murskata ja lisätä salaatin päälle.