Britannian Byroslavia: Isä auttoi kuolevaa pikkutyttöään kannabisöljyllä – viranomaiset kielsivät tapaamiset

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Perheenisä Adam Koessler joutui pidätetyksi, koska hän antoi syöpää sairastavalle pikkutytölleen kannabisöljyä kipujen lievittämiseen. Nyt Koessler ei saa tavata sairastavaa tytärtään tai päättää tytön hoitokeinoista. Yli 50.000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen miehen vapauttamisen puolesta.

Koesslerin kaksivuotias tytär Rumer Rose sairastaa neljännen asteen syöpää. Hänellä oli kamalat kivut, minkä vuoksi Adam antoi tyttärelleen kannabista sisältävää öljyä. Öljy lievensi tyttären kipuja ja paransi hänen oloaan. Adam jäi kyseenalaisesta hoitokeinostaan kiinni kuukauden kuluttua ja hänet pidätettiin. Hän ei saa tavata tytärtään, jonka syöpä on edennyt jo viimeiselle asteelle. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, ettei isä enää tapaa tytärtään ennen tämän menehtymistä.

Koessler on kertonnut australialaisen The Herald -lehden mukaan, että Rumerin olo parantui kannabiksen johdosta. Rumerin ihonväri palasi normaaliksi, hän kykeni syömään ja halusi ulos leikkimään sen sijaan, että olisi maannut ympäri vuorokauden kippurassa sängyssään. Tytär oli ihmetellyt isälleen, että miksi hänen vatsaansa ei enää koske. Kannabisöljy oli siis auttanut tyttären oloa merkittävästi, mutta viranomaiset olivat sen käyttämisestä kuitenkin aivan toista mieltä.

The Mirror -lehden mukaan yli 50.000 ihmistä on jo allekirjoittanut vetoomuksen miehen vapauttamisen puolesta. Ihmiset haluavat auttaa perhettä ja miehen takuusummaa varten on kerätty rahaa jo tuhansia dollareita, noin 3.000 dollaria on kerätty oikeuskuluihin ja yli 14.000 dollaria on kerätty Rumerin hoitokustannuksiin. Adam Koessler on syytettynä huumeiden hallussapidosta ja siitä, että hän on antanut huumeita alle 16-vuotiaalle.