Poliisi käytti pidätyskuvia maalitauluna – nainen löysi veljensä kuvan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eteläfloridalainen perhe oli kauhuissaan, kun sai kuulla, että North Miami Beach poliisit käyttävät ammuntaharjoituksissaan maalitauluina tummaihoisten miesten pidätyskuvia. Deant on Floridan armeijassa ja heidän ammuntaharjoituksensa pidettiin poikkeuksellisesti Miamin poliisin harjoittelutiloissa.

Ylikonstaapeli Valerie Deant järkyttyi huomatessaan, että Pohjois-Miamin poliisi käyttää maalitauluina oikeiden miesten kasvokuvia. Deantin sai tolaltaan kuva, jossa oli hänen veljestään 15 vuoden takainen pidätyskuva. Valerie Deantin veli Woody Deant on nuorena joutunut pidätetyksi.

Mies elää tällä hetkellä kuitenkin normaalia perhe-elämää kahden lapsen isänä ja käy täysipäiväisesti töissä. Valerie oli kommentoinut NBC 6 -uutisille, että häntä ällöttää poliisin käytös, koska kenenkään oikean ihmisen pidätyskuvaa ei pitäisi pitää maailtauluna harjoituksissa. Woody myös pelkää joutuvansa poliisin kohteeksi oikeassa elämässä herkemmin, jos he ajattelevat häntä harjoitusten jälkeen automaattisesti kohteeksi.

Kaikissa kuvissa oli tummaihoisten miesten kasvot, mutta poliisipäällikkö J. Scott Dennis on kommentoinut, että ihon väri ei ole ollut valintakriteeri. Dennis on sanonut, että poliisi tulee käyttämään jatkossakin pidätyskuvia maalitauluina, mutta Dennis lupaa poliisien olevan jatkossa huolellisempia kuvien alasottamisen kanssa, etteivät kuvat joudu väärien ihmisten näkemiksi.