XL-malli raivostui medioille: ”Tämäkö muka kurvikas vartalo?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihannenaisen vartalo on muuttunut länsimaissa melkoisesti aikojen saatossa, ja parhaillaan ihanteena on hyvin pitkälti samanlainen kurvikas vartalomalli kuin 1910 ja 1950 -luvuilla. Nyt eräs XL-malli on kuitenkin raivostunut medioille siitä, että ne kutsuvat Jennifer Lawrencen vartaloa kurvikkaaksi.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Maailman ihailluimpiin naisiin jo parin vuoden ajan lukeutunut Jennifer Lawrence on osaltaan vaikuttanut siihen, että naisihanne on nykyisin taas kurvikkaaampi. Muita merkittäviä henkilöitä ovat olleet muun muassa Jennifer Lopez, Kate Upton ja Kim Kardashian.

Nyt XL-malli Ashley Graham on kuitenkin aivan toista mieltä Lawrencen kurvikkuudesta. Vogue-lehdessä poseerannut Graham väittää The Edit -lehdessä, että Nälkäpeli-kaunottaren nimittäminen kurvikkaaksi on haitallista nuorille tytöille, koska hän on todellisuudessa laiha. Mallineitokainen vaatii samalla kouluihin lisää tietoutta syömishäiriöistä, itsetunnosta ja terveellisistä elintavoista.

jenniferlawrence21012014