Nuoret naiset kaipaavat lisää tietoa ehkäisystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lääkeyhtiö MSD:n teettämän Naisterveys-kyselytutkimuksen mukaan nuoret naiset kokevat selvästi muita useammin, etteivät saa lääkäriltään tarpeeksi tietoa eri ehkäisyvaihtoehdoista ja niiden vaikutuksista. Nyt Stara on avannut verkossa yhdessä ammattilaisten kanssa toteutetun Ehkäisy-teemasivun.

Staran Lifestyle-sisältöihin kuuluvalla uudella Ehkäisy-teemasivulla naiset voivat tutustua erilaisten ehkäisyjen perustietoihin ja testata mikä ehkäisymuoto voisi sopia juuri heille. Testin tekemisen jälkeen tulee luonnollisesti konsultoida asiaa vielä lääkärin kanssa.

Tutustu Staran Ehkäisy-teemasivuun tästä.

Naisterveys-kyselytutkimuksen mukaan valtaosa naisista on tyytyväisiä tällä hetkellä käyttämäänsä ehkäisyyn. Tyytyväisyys lisääntyy iän ja kokemusten mukana. Suurin osa naisista vaihtaa ehkäisyä elämäntilanteen muutosten myötä ja näissä tilanteissa eri ehkäisyvaihtojen tunteminen olisi tarpeellista.

Läheskään kaikki ehkäisyvaihtoehdot eivät kuitenkaan tule lääkärin kanssa keskusteltaessa esille, sillä tutkimuksen mukaan ehkäisypillereitä lääkäri oli esitellyt 72 prosentille vastaajista, hormonikierukkaa 45 prosentille, ehkäisyrengasta enää 17 prosentille ja ehkäisylaastaria vain seitsemälle prosentille vastajista.