Suosittu seksiasento onkin selvästi vaarallisin: ”Hakeudu heti hoitoon”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brasilian julkisen terveydenhuollon piirissä tehty tutkimus paljastaa, että yksi suosituimmista seksiasennoista on vaarallinen ja aiheuttaa loukkaantumisia huomattavasti enemmän, kuin muut asennot. Seksiasento, jossa nainen on miehen päällä aiheuttaa loukkaantumisriskin.

Metro-lehden mukaan kolme julkisen terveydenhuollon yksikköä on antanut tutkimusta varten asiantuntijoille raportteja ja tilastoja sukupuoliyhdynnässä tapahtuneista loukkaantumisista. Lehmityttö-nimellä tunnettu asento on aiheuttanut puolet penismurtumista, joita on hoidettu sairaalassa.

Tutkimuksesta on tehty lääketieteellinen artikkeli, joka julkaisiin Advances in Urology -ammattijulkaisussa. Sen mukaan asento, jossa nainen on hajareisin miehen päällä aiheuttaa suuremman riskin loukkaantumiselle kuin mikään muu seksiasento.

Tutkijoiden mukaan asento aiheuttaa loukkaantumisvaaran vain miehille. Lehmityttö-asennon aiheuttama penismurtuma on harmittavan yleinen ja lääkärit ovat kehoittaneet miehiä hakeutumaan hoitoon heti, jos tuntevat peniksessään vihlovaa kipua yhdynnän aikana tai sen jälkeen.

Tieteellisen julkaisun mukaan toiseksi vaarallisin seksiasento on Doggy-Style -nimellä tunnettu asento. Kolmantena sijalla tulee lähetyssaarnaaja. Lääkäreiden mukaan nämä asennot aiheuttavat melkein puolet pienemmän riskin kun lehmityttö. Lääkärit kehoittavat ihmisiä olemaan varovaisia ollessaan lehmityttö-asennossa, niin loukkaantumisilta vältytään.