Kännykkä on törkyinen bakteeripesäke – kammottavat kuvat julki

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikki esineet, joita ihmiset koskettavat usein, ovat luultavasti täynnä useita erilaisia bakteereja. Moni ei tule ajatelleeksi, että suurin bakteeripesäke löytyy jokaisen kädestä tai ainakin käsien ulottuvilta. Surreyn yliopisto on tehnyt kokeen, jonka tuloksista saatiin selville, että ihmisten älypuhelimet kuhisevat bakteereja.

Surreyn yliopisto
Surreyn yliopisto
Surreyn yliopisto
Surreyn yliopisto

Surreyn yliopiston opiskelijat ottivat osaa kokeeseen, jossa heidän puhelimensa kastettiin petrimaljaan. Kuvista kävi ilmi, että bakteerit jäävät kosketuksen jälkeen elämään ja kasvamaan puhelimeen. Bakteereja löytyi ympäri puhelinta, mutta laajin ja monipuolisin bakteerikanta löytyi kotinäppäimen kohdalta.

Bakteerit olivat peräisin pääosin puhelimen omistajasta, mutta yllättävän paljon bakteereja oli tarttunut puhelimeen myös muualta. Kokeilu todisti, miten tärkeää käsien peseminen on, jotta vältytään vieraiden bakteerien kuljettamiselta.

Surreyn yliopisto
Surreyn yliopisto
Surreyn yliopisto
Surreyn yliopisto