Maailman suurin aurinkovoimala – näky kuin scifi-elokuvasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Päästövapaa aurinkovoima on Suomessa vielä kehitysmaiden tasolla, mutta suunta on koko ajan parempaan päin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa aurinkovoima otetaan nykyisin jo vakavasti. Nyt esittelyssä onkin Nevadan ja Kalifornian rajalle rakennettu maailman suurin aurinkovoimala.

Splash
Splash

Mojaven autiomaahan rakennettu The Ivanpah Solar Electric Generating System -niminen aurinkovoimala tuottaa sähköä peräti 140.000 kotitalouden tarpeisiin. Nyt voimala on noussut otsikoihin, kun sen käynnistämisestä tulee pian kuluneeksi tasan vuosi.

Voimalaan kuuluu valtava auringonsäteiden keräystorni sekä sen ympärillä olevat 347.000 tietokoneohjattua peiliä, jotka heijastavat auringonvalon torniin. Tornissa oleva vesi kuumenee auringonsäteiden voimalla ja sen avulla käytetään sähköä tuottavia turbiineja. Voimalan omistavat NRG Energy, Google ja BrightSource Energy.

Splash
Splash
Splash
Splash