Poliisi pidätti prostituoidut vasta aktin jälkeen – taktiikan paljastanut irtisanottiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Poliisi sai tietää kollegansa harrastavan peitetehtävässä seksiä prostituoitujen kanssa ja pidättävän heidät vasta sen jälkeen. Hän ilmoitti tapauksesta ylemmälle taholle, minkä jälkeen ilmiantanut poliisi olikin yllättäen se, joka irtisanottiin.

Ylikonstaapeli Don Paul Bales sai Arkansasissa Fort Smith poliisilaitokselta potkut ilmiannettuaan toisen poliisin esimiehilleen. Bales sai tietää, että peitetehtävässä ollut poliisikollega oli maksanut prostituoiduille ja harrastanut heidän kanssaan seksiä, minkä jälkeen hän oli suorittanut vasta pidätyksen.

Bales oli luovuttanut tiedot esimiehilleen ja asianajajalleen. Lopulta kuitenkin Bales oli erotettu virastaan, koska hän oli esimiestensä mukaan toiminut väärin ja vaarantanut toisen poliisin peitetehtävän. Balesia syytettiin myös siitä, että hän on antanut julki Arkansasin poliisin toimintamallin ja käytetyt taktiikat peitetehtävissä, mikä tulee vaarantamaan ne jatkossakin.

Tapauksesta uutisoineen 5 Newsin mukaan Bales aikoo vaatia oikeudessa virkaansa takaisin.