Synteettinen alkoholipilleri kehitteillä – juhlahumu ilman krapulaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Englantilainen tiedemies ja professori David Nutt on Telegraph-lehden mukaan kehitellyt jo kymmenen vuoden ajan alkoholia korvaavaa pilleriä. Nutt on päässyt tutkimuksissaan eteenpäin ja hakenut patenttia 85 kemikaalin yhdistelmälle.

Patenttia odottelevista yhdistelmistä Nutt on valmistamassa kahta pilleriä nimeltään Alcosynth ja Chaperone. Alcosynt on bentsodiatsepiinin kaltainen, mitä löytyy vaikuttavana ainesosana myös Valiumista ja Xanaxista.

Alcosynthin vaikutuksen alaisena olo tuntuu humalaiselta, mutta pillerillä ei ole sivu- tai jälkivaikutuksia kuten alkoholilla. Alcosynth ei aiheuta aggressiivisuutta, väkivaltaisuutta, riippuvuutta tai huonoa oloa seuraavana päivänä.

Chaperone vähentää alkoholin vaikutusta kehossa ja varmistaa, että alkoholin käyttäjä tulee pelkästään pieneen nousuhumalaan, vaikka hän joisi isonkin määrän. Nutt suunnittelee kumpaakin pilleriä myyntiin yökerhoihin, kunhan testaukset ja laillisuuteen liittyvät asiat saadaan kuntoon.

Suomessa tiedettävästi pelkästään päihtymiseen tähtäävät alkoholittomat nautintoaineet eivät ole laillisia, joten luultavasti nämäkään pillerit eivät tule näkemään päivänvaloa suomalaisessa yökerhokulttuurissa.