Tupakoitsija maksaa elämänsä aikana 1,7 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uuden vuoden alku saa monet lopettamaan pahoja tapojaan ja tekemään lupauksia parempien elämäntapojen puolesta. Yksi suosituimmista uuden vuoden lupauksista taitaakin olla se, että tupakoitsija päättää lopettaa tupakanpolton.

Joillekin oma päättäväisyys riittää pitämään tämän lupauksen, mutta osa voi tarvita terveyteen tai rahaan liittyvää lisämotivaatiota. WalletHub-sivusto on tehnyt tutkimuksen, jonka mukaan ihminen kuluttaa elämänsä aikana tupakoinnin seurauksena jopa yli 1,7 miljoonaa euroa.

Arvioon on otettu huomioon tupakan hinta, terveydenhuoltoon liittyvät kustannukset ja tulojen menetykset. Tutkimuksen mukaan Etelä-Carolinassa tupakoijat menettävät 51 vuotta kestävällä tupakoinnilla 1.097.690 dollaria ja Alaskassa huikeat 2.032.916 dollaria, mikä on euroissa noin 1,7 miljoonaa. Nämä tilastot tarjoilevat monen miljoonan edestä lisämotivaatiota tupakanpolton lopettamista harkitseville.